COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE


Преко 200 љубитеља природе чистило Копаоник

Чишћење планине припрема за почетак летње сезоне
Копаоник, 5. јун - ЈП “Скијалишта Србије” и Национални парк Копаоник и ове године традиционално су организовали акцију чишћења планине, како би се Копаоник након зимске сезоне очистио и спремно дочекао госте који ће уживати у нашим бројним и атрактивним летњим садржајима.
Током данашње акције чишчења очишчење су локације око инсталација Мало језеро, Крст, Панчићев врх, Караман гребен, Мали Карман, Долину спортова, као и друге локције на планини. Током акције чишћења прикупљено је око 70 кубика чврстог и 10 кубика кабастог отпада. Како би Копаоник био подједнако леп и лети и зими, на Дан заштите животне, у акцији за здраву и чисту природу учестволало је око 200 љубитеља планине, међу којима су запослени у Скијалиштима Србије, Националном парку Копаоник, Канцеларији за младе из општине Рашка, ученици школа из Бруса и Рашке, као и ски клубови из Рашке.
Дан заштите животне средине обележава се од 1972. године, када је у Стокхолму на првој конференцији Уједињених нација посвећеној еколошким проблемима овај датум проглашен Светским даном заштите животне средине. На овај дан, широм света се организују бројне акције како би се подигла свест код људи о важности очувања животне средине.
Након акције чишћења планине, деца из школа и ски клубова имали су прилике да бесплатно уживају у новим адреналинским садржајима Скијалишта Србије и да се провозају бобом на шинама и тјубинг стазом.

  •