COLOR THEME


BACKGROUND TEXTUREСкијашка сезона на Копаонику завршена је након 130 дана

Овогодишња скијашка сезона на Копаонику ће остати забележена као најуспешнија сезона по пословним резултатима, броју продатих ски карата и по броју скијаша. Одлични временски услови, непрекидан рад система за вештачко оснежавање и одлична припрема стаза допринела је рекордној сезони на овој планини.

  • За 4 месеца рада ски центра остварено је више од 5 милиона вожњи жичаром док је број скијаша повећан за 20 посто у односу на претходну годину.

  • Највише скијаша забележено је 16. фебруара, када је на стазама скијало више од 10 хиљада скијаша, чиме је апсолутно оборен рекорд посећености од оснивања ЈП "Скијалишта Србије".

  • Систем за вештачко оснежавање радио је 91 дан и за то време направљено је више од 980 хиљада кубних метара снега.

  • Највећа количина снега ове сезоне забележена је 14. марта када је висина снежног покривача износила око 65 центиметара.

За време Ускршњих празника, од 14. до 17. априла, у ски центру Копаоник ће радити адреналински садржаји (боб на шинама и зип лајн), као и жичара Панчићев врх за панорамску вожњу. Уколико услови буду дозволили, једна жичара и стаза ће радити за скијање. Скијалишта Србије ће за време празника одобрити попуст од 30 посто на цену карата за ове садржаје.
Извор: Скијалишта Србије