COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE



Скијашка сезона на Копаонику завршена је након 130 дана

Овогодишња скијашка сезона на Копаонику ће остати забележена као најуспешнија сезона по пословним резултатима, броју продатих ски карата и по броју скијаша. Одлични временски услови, непрекидан рад система за вештачко оснежавање и одлична припрема стаза допринела је рекордној сезони на овој планини.

  • За 4 месеца рада ски центра остварено је више од 5 милиона вожњи жичаром док је број скијаша повећан за 20 посто у односу на претходну годину.

  • Највише скијаша забележено је 16. фебруара, када је на стазама скијало више од 10 хиљада скијаша, чиме је апсолутно оборен рекорд посећености од оснивања ЈП "Скијалишта Србије".

  • Систем за вештачко оснежавање радио је 91 дан и за то време направљено је више од 980 хиљада кубних метара снега.

  • Највећа количина снега ове сезоне забележена је 14. марта када је висина снежног покривача износила око 65 центиметара.

За време Ускршњих празника, од 14. до 17. априла, у ски центру Копаоник ће радити адреналински садржаји (боб на шинама и зип лајн), као и жичара Панчићев врх за панорамску вожњу. Уколико услови буду дозволили, једна жичара и стаза ће радити за скијање. Скијалишта Србије ће за време празника одобрити попуст од 30 посто на цену карата за ове садржаје.
Извор: Скијалишта Србије