COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE


Ски центар Копаоник

Копаоник је највећи скијашки центар у Србији и несумњиво један од најлепших центара у овом делу Европе. Врхунски уређени терени скијашког центра Копаоник пружају неизмерно уживање свим категоријама скијаша, од почетника до скијаша врхунских способности и чине боравак на Копаонику незаборавним. Центар поседује око 55 км стаза уређених за алпско скијање и 12 км стаза за нордијско скијање. За љубитеље ноћног скијања ту је и осветљена стаза ,,Мало Језеро”.

 

Системом за вештачко оснежавање покривено је 97 % скијалишта. Овим се постигло да сезона скијања траје дуже, а скијаши, како почетници тако и они мало захтевнији, могу бити сигурни да ће током сезоне моћи да уживају у одлично припремљеним стазама. Све стазе су веома добро повезане системом жичара и ски лифтова, капацитета од преко 32.000 скијаша на сат. Жичара четворосед ,,Панчићев врх" током читаве зимске сезоне, али и у току лета, осим скијаша и сноубордера, превози и посетиоце центра који се не баве зимским спортовима, већ панорамски разгледају центар и баве се бројним другим активностима које Копаоник омогућава.


Нови адреналински садржаји bob на шинама, zip-line и tubing представљају нови вид забаве на Копаонику током целе године. Осим тога, за најмлађе скијаше и све друге почетнике, који праве своје прве скијашке кораке, постоји обезбеђен простор „ски вртића“ са покретном траком и карусел која олакшава да се овлада основним скијашким вештинама. Поред стаза за алпско и нордијско скијање, скијашки центар Копаоник поседује и уређен snоw parк, на коме се организују многа такмичења домаћег и међународног карактера. На Гобељи је урађена стаза за слободну вожњу.

Галерија Слика:

  •