COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE


Бањски туризам

Тренутни смештајни капацитети у Јошаничкој Бањи износе око 160 лежаја (60 лежаја у хотелском смештају и око 100 лежаја у вилама и приватном смештају). Угоститељски објекти у Јошаничкој Бањи чине незаобилазну станицу при проласку туриста према Копаонику. Пријатних ентеријера, у својој понуди поред специјалитета националне кухиње, туристима нуде и поточну пастрмку одгајану у приручним рибњацима на Самоковској реци.

 

Аква парк Драгуљица је смештен до самог речног корита реке Јошанице, којим протиче бистра и хладна вода, а одмах испод извора ове бање.У аква парку постоји базен, вештачко језеро и два ђакузија. За пуњење базена и језера користи се термална вода која се меша са хладном због расхлађивања. У оквиру аква парка су кабине за пресвлачење, тоалети, тушеви, педалине, простор за играње деце, тобоган, кафе-бар као и ресторан са лепом баштом.

 

Непосредна близина Копаоника као најатрактивније зимске туристичке дестинације, једни од најтоплијих извора наше земље, пријатна клима, добра саобраћајна повезаност као и велики број места који погодују излетничком туризму су добра основа за брз туристички развој Јошаничке Бање, која уједно и оправдава назив „Зелена врата Копаоника“.

 

Галерија Слика:

  •