COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE


Ски центар Копаоник

Захваљујући развијеном туристичком центру са савременим хотелима и пратећим објектима, уређеним скијашким теренима, идеалним условима и низу пратећих садржаја за активан и пасиван одмор, Копаоник представља једну од најпопуларнијих и најпосећенијих дестинација за одмор током читаве године. Дужина и квалитет снежног покривача, идеални терени за зимске спортове из године у годину привлаче све већи број туриста, љубитеља планине и зимских спортова.


Као највећи ски центар у Србији, са око 62 км стаза (20 лаких, 11 средњих и 6 тешких стаза) уређених за алпско и нордијско скијање и један од најлепших центара у овом делу Европе, пружа неизмерно уживање свим категоријама скијаша од почетника до скијаша врхунских способности. Све стазе повезане су системом жичара и ски лифтова, капацитета од преко 34.000 скијаша на сат. За љубитеље ноћног скијања осветљенe су стазе ,,Мало језеро” и „Караман гребен“. Жичара четворосед ,,Панчићев врх” поред зимске сезоне у функцији је и у летњим месецима. Најмодерније шестоседне жичаре постављене су на локацијама Крчмар и Гвоздац. Системом за вештачко оснежавање покривено је 97 % скијалишта.

 

Адреналински садржаји боб на шинама, zip-line i tubing представљају вид забаве на Копаонику током целе године. Пуштањем у рад Авантура парка - адреналинска атракција за децу и одрасле, туристичка понуда Копаоника је богатија за још један садржај. За најмлађе скијаше и почетнике, обезбеђен је простор „ски вртића“ са покретном траком и карусел која олакшава да се овлада основним скијашким вештинама. Поред стаза за алпско и нордијско скијање, скијашки центар поседује и уређен snow park, у коме се организују многа такмичења домаћег и међународног карактера.

 

Галерија Слика:

  •