COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE


Планинске бициклистичке туре

Терени Копаоника, пропланци и стазе представљају прави изазов за професионалце и рекреативце, љубитеље планинског бициклизма. На Копаонику је 2012. године изграђен и први bike park у Србији. Љубитељима планинског бициклизма на располагању су три стазе за спуст дужине 5 км.

Андреналинске активности

Боб на шинама, планинска летња атракција која се понекад може користити и зими, представља специјализовану стазу за спуштање кроз шумско окружење, постављену на 1 до 6 м изнад тла, специјалним санкама причвршћеним на шински систем које могу користити одрасли и деца у пратњи одраслих на двоседним санкама. Кретање се врши услед природног нагиба на кружној стази.

Тјубинг представља специјализовану пластичну подлогу на којој је могуће санкање, уз помоћ великих гума, и зими и лети. Намењен је посетиоцима свих узраста који имају жељу за добром забавом.

Zip-line представља прави адреналински доживљај и нуди могућност да се, уз помоћ постављене сајле ,,прелети” са једне стране на другу, са посебним панорамским ужитком. Први zip-line у Србији постављен је на Копаонику.

 

Панорамска вожња жичаром

Панорамска вожња жичаром представља посебно уживање и начин да се Копаоник види и доживи на један другачији начин. Једном од најлепших стаза, у самом центру Копаоника, сваког лета туристе вози жичара ,,Панчићев врх”. Овом жичаром се излази на један од највећих врхова планине и ужива се у погледу на 2 017 метара надморске висине.

Џип туре

На путевима шума које ЈП „Србије Шума“ изгради за своје потребе постоје велике могућности да се организују џип туре, програм у трајању од два и по сата, који се састоји од обуке са инструкторима, упознавања теренских возила и вожње по трасама пуним изазовима. Оваквим турама се могу обићи сви локалитети који се налазе у близини и упознати најлепши делови Националног парка Kопаоник.