Масеница (Рецепт)
ПРЕПОРУЧУЈЕМО: пробајте специјалитете нашег краја
Састојци: 1кг кукурузног брашна, 1 кашика соли, вода по потреби, 100 гр исецкане домаће сланине, 150 гр кајмака, мало млека
У прокључалу воду ставити со, непрестано мешајући додавати брашно, док се не добије густа маса. Ову масу разлити у подмазану тепсију и пећи. Док се пече, у тигању пропржити сланину, додати кајмак, а ако је густо може да се разреди са мало млека. Када је проја печена, док је још врућа, изломити је (као за попару) и ставити парчиће у чинију, па прелити врућим преливом од кајмака и сланине и промешати кашиком.
Напомињемо да је за овај традиционални специјалитет најбољи копаонички и голијски кајмак.