COLOR THEME


BACKGROUND TEXTURE


Спортска хала

У саставу Туристичко спортске организације Рашка постоји модерна спортска хала која је отворена 1992. године. Капацитет спортске хале је 2 500 места. Спортска хала пружа своје услуге школама у склопу редовне наставе као и великом броју спортских клубова из Рашке. У овом објекту се често одржавају и концерти као и друге културно-уметничке и спортске манифестације.


Такође, у Баљевцу, Јошаничкој Бањи и Супњу постоје фискултурне сале које користе ученици основних школа, у склопу школских објеката али и велики број клубова и грађана.

Градски базен

ТСО Рашка располаже још једним модерним спортским објектом. Градски базен у Рашки је отворен 2003. године. У свом саставу има олимпијски базен, мали базен и базен за децу. У склопу објекта налазе се и отворени спортски терени за одбојку и фудбал на песку, стони-тенис и бадминтон. Објекат је опремљен и модерним кафе баром у коме гости базена могу да се одморе и освеже.

 

Фудбалски стадион

Фудбалски стадион почео је са радом 1973. године на коме утакмице игра домаћи фудбалски клуб „Бане“. Смештен је у самом центру града и може да прими 3000 гледалаца.

Теретана на отвореном

У току кампање „45 година у Србији“ током два месеца гласања, све општине и градови у Србији могли су да гласају да баш њихово место добије активну зону. Једна од 45 „Coca-Cola“ теретани на отвореном постављена је поред градског базена и у нашем граду. Опремљена је справама за вежбање које су лаке за коришћење (симулатор веслања, коса клупа, хоризонталне и финске стубе, шипке за згибове и справе за ноге). Теретана представља место за спортисте и рекреативце које има за циљ промовисање физичке активности као једног од предуслова доброг здравља.